به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست رسانه ای سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر صبح امروز یکشنبه 21 دی ماه با حضور علیرضا رضا داد دبیر جشنواره و مدیران سینمایی کشور در هتل انقلاب برگزار شد.
در ابتدای این نشست رضاداد با اشاره به اینکه همیشه به این نکته فکر می کنم که چرا نشستهای رسانهای برگزار میشود، اما در نهایت برگزاری این نشستها همیشه در جشنوارهها وجود دارد.
وی ادامه داد: طی دو ماه گذشته چهار عزیز از سینمای کشور رفتند و من ترجیح میدادم که این جلسه زودتر تمام شود تا بتوانم در مراسم تشییع زندهیاد احمد رسولزاده دوبلور پیشکسوت شرکت کنم که البته این امکان وجود ندارد.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر گفت: از زمان برگزاری سی و دومین جشنواره فیلم فجر تا امروز اتفاقات بسیاری رخ داده و کارهای مختلفی انجام شده است. طی یک سال گذشته گزارشات مختلفی درباره مرور 32 دوره قبلی جشنواره به دست ما رسیده است. با توجه به ماموریتی که حجتالله ایوبی رییس سازمان سینمایی در پایان جشنواره 32 با محوریت بازنگری جشنوارههای گذشته به ما محول کرده بود تمام تلاش خود را کردیم تا گزارشهای مناسبی درباره جشنواره ارائه دهیم. البته ماموریتی که ایوبی به ما محول کرده بود یک ماموریت کاملا منطقی بود چراکه از 10 سال گذشته تا امروز مقررات جشنواره فیلم فجر تغییر نکرده بود و میتوان گفت بازنگری روی مقررات جشنواره کاملا طبیعی و ضروری است.
رضاداد ادامه داد: در بحثهایی که ایوبی با مدیران سازمان سینمایی داشت و با توجه به ماموریتهای جدیدی که برای موسسات سازمان سینمایی تعریف کرده بود جشنواره فیلم فجر نیز یکی از بخشهایی بود که نیازمند تغییر بود. برای ایجاد تغییرات در جشنواره بحثهای مقدماتی از سال گذشته شروع شد و در نظر داشتیم تغییراتی را در جشنواره سی و دوم اعمال کنیم اما چون دولت اوایل نیمه اول سال مستقر شده بود، ستاد جشنواره نیز فعالیت خود را به نسبت دیرتر آغاز کرد و به همین دلیل اکثر بحثها به نتیجه نرسید.
آسیبشناسی جشنواره فیلم فجر در جزوه 35 صفحهای
وی با اشاره به اینکه از بحثهای سال گذشته نقاط آسیبپذیر جشنواره فیلم فجر استخراج شد، توضیح داد: همین بحثها مقدماتی شد که در دبیرخانه جلساتی را برگزار کنیم و کارنامه 32 سال جشنواره فیلم فجر را مرور کنیم. در همین راستا جلساتی را با گروههای مختلف برگزار کردیم و به نتایجی رسیدیم و در نهایت یک جزوه 35 صفحهای با عنوان آسیبشناسی وضعیت فعلی جشنواره فیلم فجر، رویکردها و پیشنهادها در اختیار ما قرار گرفت.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر گفت: در ماه رمضان جلسات مشورتی با تعدادی از دوستان سینمایی برگزار شد و اوایل مردادماه به یک پیشنویس اولیه برای مقررات جشنواره امسال رسیدیم؛ مقرراتی که میتواند مبنا برای سالهای بعد در برگزاری جشنواره فیلم فجر باشد. در این میان و با بررسی دوباره این مقررات نظرات اصلاحی بر آن وارد شد و چند گروه مشورتی در این زمینه با ما همکاری کردند که در نهایت مقررات سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر نوشته شد.
کم شدن سیمرغها به جمعبندی نرسید
وی با اشاره به اینکه در سالهای آتی برخی از تغییرات مورد نظر اعمال میشود، تاکید کرد: بحث کاهش جوایز سودای سیمرغ یکی از مهمترین بحثهایی بود که به جمعبندی قطعی نرسید. گرایش اول در این تغییرات این بود که حوزه صنعت سینما نیازمند رسیدگی و توجه جدی است و ما باید به صنعت سینما بیشتر توجه کنیم. گرایش دیگر این بود که بتوانیم این ماموریت را به جریانهای تخصصی واگذار کنیم که اگر تشکلهای حرفهای و تخصصی این خلأ را پر کنند چنین باری از روی شانه جشنواره برداشته میشود.
وی با اشاره به تغییرات بخش بینالملل بیان کرد: رییس سازمان سینمایی نظرات متفاوتی را در مورد حوزه بینالملل دارد. در همین راستا بخش ستادی بینالملل سینمای ایران گستردهتر و بخشهای پشتیبانی سینمای ایران محدودتر شد. امیدوارم براساس برنامهریزیهای انجام شده موسسات سازمان سینمایی در آغاز سال جدید بتوانند ماموریتهای جدید خود را دنبال کنند.
بخش بینالملل از زیر سایه سینمای ایران درآمد
رضاداد گفت: با تغییرات در بخش بینالملل، این بخش از زیر سایه سینمای ایران خارج شده، قوام پیدا میکند و دارای شرایط بهتری میشود. در چنین شرایطی میتوانیم نقاط ضعف و قوت بخش بینالملل را پیدا کرده و شرایط مناسب برای رشد آن را فراهم کنیم. امیدوارم سال آینده بخش بینالملل بتواند به استانداردهای مناسبی دست پیدا کند اما در این میان نباید فراموش کرد که حجم تلاش ستاد فیلم فجر برای بخش بینالملل کمتر از مسابقه سینمایی ایران نیست.
این مدیر سینمایی تاکید کرد: در شرایط قبلی دعوت از مهمانان خارجی و ظرفیت حضور آنها در بخش بینالملل تحتالشعاع شرایط و هیجانات طبیعی سینمای ایران قرار میگرفت. امیدوارم تفکیک در زمان برگزاری بخش سینمای ایران و بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر به بهتر برگزار شدن بخش بینالملل کمک کند.
ثبتنام اولیه 287 اثر در فجر 33
دبیر دو دوره اخیر جشنواره فیلم فجر با اشاره به بخش سینمای ایران جشنواره فیلم فجر گفت: سامانه ثبتنام مجازی فیلمها در این دوره از جشنواره به وجود آمد بنابراین دیگر نیازی به رفتوآمد برای ثبتنام در محل دبیرخانه وجود نداشت. 287 عنوان برای حضور در جشنواره ثبتنام کردند که از این میان 85 عنوان در سودای سیمرغ، 73 عنوان در بخش نگاه نو، 127 عنوان در بخش مستند بودند. بخش سودای سیمرغ نیاز چندانی به پالایش نداشت اما در بخش نگاه نو با توجه به اینکه تعدادی از آثار ویدیویی، نیمه بلند و بلند ثبتنام کرده بودند نیازمند بررسی این آثار بودیم.
آثار ویدیویی در فجر رقابت نمیکنند
این مدیر سینمایی با اشاره به اینکه با برگزاری جشنواره فیلم «یاس» دیگر نیازی به حضور آثار ویدیویی در جشنواره فیلم فجر نیست، گفت: ما از ابتدا نیز اعلام کرده بودیم که در جشنواره سی و سوم آثار ویدیویی را نمیپذیریم اما باز هم امسال این آثار به جشنواره ارائه شده بود. سال گذشته و در جشنواره سی و دوم با توجه به اینکه جشنواره «یاس» برگزار نمیشد آثار ویدیویی را پذیرفتیم اما امسال با برگزاری این جشنواره دیگر آثار ویدیویی را قبول نکردیم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود از میان متقاضیان بخش نگاه نو تنها 40 عنوان اثر باقی ماند و از بخش سودای سیمرغ نیز 57 اثر بازبینی شد که در نهایت در بخش سودای سیمرغ 22 عنوان برای حضور در جشنواره انتخاب شدند.
توجه ویژه به فیلمهای کودک
رضاداد با اشاره به حضور 2 فیلم از جشنواره فیلم کودک در بخش سودای سیمرغ گفت: بندی در مقررات جشنواره امسال پیشبینی شد که برای ما نیز یک آزمایش بود. به این ترتیب که امسال تصمیم گرفتیم دو فیلم برگزیده جشنواره فیلم کودک به صورت مستقیم در بخش سودای سیمرغ شرکت کنند که این شرایط درست مانند انتخاب برگزیدگان جشنواره فیلم مستند و حضور آنها در جشنواره فیلم فجر است. این تصمیم جدید نشان داد که توجه به سینمای کودک اولویت سازمان سینمایی است.
وی درباره بخش خارج از مسابقه گفت: تاکنون سه فیلم برای بخش خارج از مسابقه قطعی شده و امیدواریم که در روزهای آتی شاهد اضافه شدن فیلم هایی نداشته باشیم.
رضاداد درباره برخی دلخوری های پیشکسوتان برای حذف فیلم هایشان تصریح کرد: یک پرسش نابه هنگام، این بزرگواران را به هم می ریزد. ما واقعا نگران جشنواره نیستیم بلکه بیشتر نگران فضای اعتماد هستیم. در هر صورت ۲۲ فیلم انتخاب و دو - سه فیلم برای بخش خارج از مسابقه پیشنهاد شد که نهایتا با سه فیلم به توافق رسیدیم.
دبیر جشنواره همچنین درباره فروش بلیت های فجر گفت: پیش فروش مردمی بلیتها از اول بهمن و تحویل بلیت ها از هشتم بهمن خواهد بود و نشست معرفی فیلم ها از ۲۳ تا ۳۰ دی برگزار خواهد شد.
29 سینما در تهران میزبان فجر
علیرضا رضاداد درباره سالن های نمایش دهنده مجموعه فیلم های این دوره از جشنواره نیز گفت: 29 سالن بر اساس موقعیت جغرافیایی شهر تهران برای نمایش فیلم ها در نظر گرفته شده که از این تعداد 13 پردیس سینمایی در سطح شهر تهران فیلم های فجر را اکران می کند.
نمایش فیلم های بخش «هنر و تجربه» در سینماهای همین گروه
وی ادامه داد: 25 سالن از جمله سالن های مردمی هستند و در بخش «هنر و تجربه» 4 سالن که تا امروز به نمایش فیلم های گروه سینمای «هنر و تجربه» اختصاص داشته است در ایام جشنواره نیز عهده دار نمایش فیلم های این بخش هستند.
بلیت هایی با قیمت شناور
رضاداد با اشاره به اینکه در اختصاص سالن های سینما برای نمایش های مردمی پراکندگی جغرافیایی در نظر گرفته شده است، گفت: تجربه سال گذشته در تقسیم بندی سالن های سینما در سطح شهر نشان از رضایت شهروندان تهرانی داشت و امسال هم تجربه سال گذشته را نیز تکرار کردیم اما یکی از نکات مهم، انتخاب قیمت بلیت ها بنا بر موقعیت های جغرافیایی بود به این معنا که 50 درصد قیمتها در مناطق مختلف شناور بود و این اتفاق باعث می شد مردم در محل زندگی خود با قیمت ارزان تری فیلم را ببینند. گرچه شناور بودن قیمت ها سود مالی برای جشنواره نداشت اما رضایت مردم برای دست اندرکاران برگزاری جشنواره فیلم فجر مهم تر است و خوشبختانه امسال هم همین رویه را به کار خواهیم گرفت.
وی درباره سیاست های تشویقی و حمایتی این جشنواره در حوزه فیلم کودک و «سینما حقیقت» گفت: حضور سینمای کودک در جشنواره فیلم فجر مطالبه به حق سینماگران است و من به شخصه این مطالبه را پذیرفتم و به همین منظور 2 برگزیده جشنواره فیلم کودک و نوجوان را در راستای سیاست های حمایتی و تشویقی بدون ارزیابی هیات انتخاب در جشنواره فجر پذیرفتیم.
رضاداد تصریح کرد: در روز پایانی جمع بندی هیات انتخاب از حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی کسب اجازه کردم که علاوه بر 22 فیلم در بخش سودای سیمرغ این 2 فیلم نیز اضافه تر از مجموع آثار سودای سیمرغ حضور داشته باشند. علاوه بر این، 3 فیلم هم از آثار پیشکسوتان سینمای ایران در بخش خارج از مسابقه حضور دارند.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به بخش «هنر و تجربه» گفت: «نگاه نو» در سال گذشته در جشنواره فیلم فجر حضور داشت و امسال نیز اعلام کردیم که شورای سیاست گذاری گروه سینمایی «هنر و تجربه» می تواند بهترین فیلم های این بخش را انتخاب کند. در نهایت نیز یک لیست که 20 فیلم در آن معرفی شده بودند، ارائه شد و در جمع بندی به اکران 12 فیلم در بخش «هنر و تجربه» سی و سومین جشنواره فیلم فجر رسیدیم که 2 اثر مستند و باقی فیلم ها داستانی است و در بخش غیررقابتی جشنواره حضور خواهند داشت.
وی درباره بخش «سینما حقیقت» نیز گفت: در این بخش 87 فیلم مستند مورد بازبینی قرار گرفت که از این تعداد 11 عنوان برای نمایش در جشنواره فیلم فجر انتخاب شد.
حذف سیمرغ عکاسان به چه دلیل بود؟
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر درباره حذف سیمرغ عکس از این دوره از جشنواره توضیح داد: پیش از این 3 شاخه عکس، پوستر و تیزر به شکل منفک از سوی داوران مورد ارزیابی قرار می گرفت و فضای تبلیغات و اطلاع رسانی که به شکل امروزی مطرح است، در این جوایز معنا نداشت. این در حالی است که امروزه مجموعه تبلیغات و اطلاع رسانی درباره یک فیلم حرف اول را می زند و باید بپذیریم که فرصتهای اطلاع رسانی و تبلیغات متعدد شده است بر همین اساس است که صنف تبلیغات و اطلاع رسانی در خانه سینما تعریف و تصویب شد.
وی ادامه داد: در همین بین دوستان عکاس که در حوزه تبلیغات فیلم ها نیز فعالیت می کردند، معتقد بودند جای هنر عکاسی با کاربرد تبلیغاتی در جشنواره خالی است، درست هم می گفتند چرا که عکاسی فیلم در این تعریف معنا پیدا نمی کرد.
رضاداد تاکید کرد: در نتیجه در جمع بندی، عکاسی را در مواد تبلیغی مورد ارزیابی قرار دادیم. این مجموعه جمع بندی باعث شد تا دوستان عکاس در حوزه عکاسی فیلم در سینما نقطه نظر دیگری داشته باشند، خلاصه اینکه در جلسات متعدد با یکدیگر به گفتگو نشستیم و تعاملاتی به دست آوردیم که اجرای بخشی از مطالبات آنها به خودی خود امکان پذیر نیست و در نهایت جمع بندی در این مورد اعلام خواهد شد.
در ادامه این نشست و پس از رونمایی از پوستر سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، رضاداد با اشاره به آمادهسازی فنی فیلمها گفت: در این بخش آقای علیزاده بسیار خوب عمل کردهاند و همه چیز خوب پیش میرود. تاکنون جمعبندی فیلمها به جز دو یا سه فیلم انجام شده و نگرانیای وجود ندارد. اگر آمادهسازی فیلمها از زمان قانونی تجاوز نکند، هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.
وی افزود: پنج لابراتوآر در حال فعالیت شبانه روزی برای آماده سازی فیلمها هستند که باید از زحمات دستاندرکاران آنها تشکر ویژهای کنم.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر درباره آماده سازی فیلمهای منتخب برای نمایش در این دوره از جشنواره، گفت: به جز دو فیلم که نگران تاخیر آنها نیستیم بقیه آثار حاضر است و خوشبختانه مشکل خاصی برای آماده کردن فیلم ها نخواهیم داشت.
وی با اشاره به نکوداشت های این دوره از جشنواره تصریح کرد: با توجه به این مطلب که دوران سینمای آنالوگ تمام شده و وارد عرصه دیجیتال شده ایم ناخودآگاه پدیده لابراتوارها به تاریخ سپرده می شود چرا که دیجیتال کردن صنعت سینما، اتفاق بزرگی است و در رعایت عدالت اجتماعی موثر واقع شده است و امروزه مردم در تمام نقاط مختلف کشور می توانند آنچه را که در سالن های سینمای پایتخت به نمایش درمی آیند، بدون کوچکترین تاخیر در دیگر سالن های سینمای کشور ببینند.
تشریح جزئیات بزرگداشتهای فجر 33
رضاداد افزود: آنچه مسلم است ما با میراثی روبرو هستیم که میراث لابراتورها نام دارد، میراثی با قدمت 80 سال، بنابراین دیجیتال شدن صنعت سینما برای ما یک پایان نبود بر همین اساس تقدیر از پیشکسوتان لابراتوار را در نظر داریم. بر همین اساس در حوزه لابراتوارها کتابی طراحی شده است که این کتاب به عنوان مرجع ارائه خواهد شد.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر درباره بزرگداشت های امسال فجر عنوان کرد: بخشی دیگر از مراسم به برگزاری بزرگداشت محمد علی کشاورز اختصاص دارد، هنرمندی که شاید تاکنون جشنواره فیلم فجر در برگزاری بزرگداشت او تاخیر کرده باشد بر همین اساس چندی پیش به ملاقات این هنرمند پیشکسوت رفتیم و از او برای برگزاری این بزرگداشت کسب اجازه کردیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از بزرگداشت های ما به برگزاری بزرگداشت حسین جعفریان فیلمبردار سینمای ایران اختصاص دارد. واقعیت این است که می خواستیم سال گذشته بزرگداشت این فیلمبردار سینمای ایران را برگزار کنیم اما در آستانه اعلام عمومی، حسین جعفریان از برگزاری چنین بزرگداشتی در جشنواره سی و دوم انصراف داد. دلیلی که حسین جعفریان آن را بیان کرد قانع کننده بود چرا که این فیلمبردار در سال گذشته 2 فیلم «چ» و «رستاخیز» را در جشنواره سی و دوم داشت و مایل نبود سال گذشته این مراسم برگزار شود.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر درباره کتاب های نوشته شده برای بزرگداشت این دوره از جشنواره، گفت: سال گذشته هر سه بزرگداشت را در یک کتاب خلاصه کردیم اما امسال برای هر یک از کتاب ها، سرگروه هایی را در نظر گرفتیم تا آثار ارزشمندی که قابلیت مرجع داشته باشند، ارائه دهیم. بر همین اساس کتاب حسین جعفریان اثر ارزشمندی از آب درآمده و سعی شده این کتاب تنها به قدردانی از این فیلمبردار سینمای ایران منحصر نشود، بلکه کتابی برای دانشجویان فیلمسازی و فیلمبرداری است.
رضاداد ادامه داد: در این کتاب انواع سبک های فیلمبرداری، طراحی نور و همچنین نگاه تخصصی فیلمبرداران سینمای ایران به شیوه کار حسین جعفریان ارائه شده است. در حوزه بازیگری هم همین خواسته را از نگارنده کتاب داشتیم.
وی با اشاره به برنامه های جشنواره بیان کرد: همزمان با آغاز جشن های پیروزی انقلاب اسلامی، جشنواره فیلم فجر با نمایش فیلم محمد(ص) آغاز بکار خواهد کرد و آیین نکوداشت ها روز ۱۴ بهمن خواهد بود و کاخ جشنواره از اهالی رسانه برای حضور در کاخ جشنواره از طریق سامانه اینترنتی ثبت نام بعمل آورده است.
کاخ جشنواره برای اهالی رسانه و هنرمندان
وی با توضیح اینکه کاخ جشنواره همچنان به عنوان محل سینمای رسانه مورد استفاده قرار می گیرد، یادآور شد: کاخ جشنواره تنها محل میزبان برای اهالی رسانه است. به این ترتیب نویسندگان سینمایی و اهالی رسانه ها، به اتفاق هنرمندان، کارشناسان و فعالان سینما و همچنین صاحبان آثار در کاخ جشنواره حضور خواهند داشت.
صندلی ثابت برای آنهایی که غیر از برج میلاد را انتخاب کرده اند
دبیر جشنواره فیلم فجر افزود: برای افرادی که در هنگام ثبت نام سالنی غیر از برج میلاد را انتخاب کرده اند یک صندلی ثابت برای همه سانس های های نمایش در سینماهای انتخاب شده در نظر گرفته شده است و کارت های اهالی رسانه از ۵ بهمن برای آنها ارسال خواهد شد.
وی بیان کرد: آرای مردمی مانند سال گذشته بصورت دستی با مراجعه حضوری تماشاگران انجام می شود. به جز سانس اول در همه سالن ها رای گیری انجام خواهد شد و جزئیات اجرایی این بخش در آئین نامه جداگانه ای از سوی خانه سینما منتشر خواهد شد.
رضا داد متذکر شد: پیش فروش مردمی بلیت ها از اول بهمن و تحویل بلیت ها از هشتم بهمن خواهد بود و نشست معرفی فیلم ها نیز از ۲۳ تا ۳۰ دی برگزار خواهد شد. همچنین نظر داریم به منظور آشنایی مخاطب سینمای ایران با فیلم های این دوره از جشنواره، از عوامل اصلی فیلم دعوت کنیم تا در نشست هایی خود را در معرض معرفی قرار دهند و با اطمینان فیلم های مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
تکذیب دیده شدن بعضی فیلمها توسط کمیسیون فرهنگی مجلس
در ادامه، یکی از خبرنگاران از شنیده ها پیرامون دیده شدن بعضی فیلم های متقاضی توسط کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی پرسید که رضاداد پاسخ داد: به هیچ وجه هیچ کسی جز مسئولان سازمان سینمایی هیچ فیلمی را از ناحیه دفتر جشنواره مشاهده نکردند. البته بعضی از دارندگان فیلم ها برای فیلم شان نمایش عمومی و خصوصی می گذارند اما ما هیچ برنامه ای برای این مطلبی که می گویید، نداشته و نداریم.
وی افزود: ممکن است فردا روزی، اعضای کمیسیون فرهنگی فیلمی را از طریق صاحبان آن مشاهده کنند اما ما و سازمان سینمایی را متهم و منتسب به این ماجرا نکنید. ممکن است یک روز تشخیص دهم که یک فیلم را به افرادی نمایش دهیم و طبیعتا میتوانم از اختیاراتم استفاده کنم.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: همه ما نباید تلاش کنیم که فضا را به سمت دو قطبی شدن پیش ببریم. همه ما در این کشور زندگی می کنیم و همه در خدمت یک هدف هستیم. باید بتوانیم با همدیگر گفتگو کنیم. حتی می گویم اگر دوستی در مجلس روی فیلمی نظر دارد، اجازه دهیم که نظرش را بگوید. چنین مسائلی در مدیریت سازمان سینمایی خیلی پذیرفته شده است اما وقتی به رسانه ها راه پیدا می کند، دو قطبی می شود و عده ای سعی در یارکشی کردن میکنند. ما باید تلاشمان را بر همدلی بگذاریم.
فیلم «محمد رسول الله» در بخش رقابتی حضور ندارد
رضاداد درباره حضور فیلم «محمد رسول الله» در جشنواره امسال و داوری مجید مجیدی نیز گفت: من سال قبل هم از آقای مجیدی درخواست کردم که در داوری به ما کمک کنند. بنابراین حضور ایشان در هیات داوران ربطی به خروج «محمد (ص)» از جشنواره نداشت. در هر صورت این فیلم در فضای رقابتی حضور نداشت و این فیلم با نیت دیگری ساخته شده است.
وی با بیان اینکه فیلم های دفاع مقدس جشنواره ای مستقل خود را دارند گفت: تولید آثار دفاع مقدس نیاز به توسعه زیرساخت ها دارد و الان هم وضعیت بودجه سینمای کشور، بسیار وضعیت نامناسبی است. هفته قبل که در خدمت مراجع بودیم و آن ها پیشنهاداتی را مطرح می کردند خدمت این عزیزان تاکید کردم که تنها ویترین ثابت ما در این ۳۳ سال، سینمای ملیمان است. بچه های سینما پایمردانه ایستاده اند و کار را پیش می برند اما از سوی دیگر منابع مالی که باید صرف توسعه زیرساخت ها شود، وجود ندارد.
رضاداد درباره بخش تجلی اراده ملی گفت: این بخش یکی از بخشهایی بود که از ابتدا به عنوان جوایز بخش جنبی اعلام شد و ما از همه سازمانها خواستیم تا در وزارتخانهها معاونت فرهنگی داشته باشند تا بخش تجلی اراده ملی بهتر برگزار شود، کاری که امسال در حوزه وزارت بهداشت انجام شد. متاسفانه بسیاری از نهادهایی که متقاضی حضور در این بخش بودند مناسبت درستی با سینما چه پیش از تولید و چه پس از تولید نداشتند من هم گفتم هر سازمانی که میخواهد با سینما نسبت داشته باشد میتواند در بخش تجلی حضور داشته باشد و تعهدات خود را نسبت به سینما انجام دهد. در واقع بخش تجلی اراده ملی میتواند مرکز ارزیابی توجهات سازمانها به عملکرد خودشان نسبت به سینما باشد. در این بخش فرصتی پیش آمده تا سازمانها سیاستها و رویکردهای خود را بیان کنند و ما برای تحقق ماموریتهای ملی در سطح کشور از حضور سازمانها در سینما استقبال میکنیم.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به آثار انتخاب شده در این دوره از جشنواره توضیح داد: هیات انتخاب در شرایط سالم فیلمها را دیدهاند و بدون هیچ ملاحظهای فیلمها داوری شدهاند. در این میان آثار تعدادی از همکاران سینمایی دیده شده و آثار تعدادی از سینماگران انتخاب و آثار تعدادی دیگر انتخاب نشده است اما فیلمهایی که انتخاب نشدهاند حتما اکران میشوند. من با توجه به شرایط موجود اکثر فیلمها را دیدهام و مطمئنم که این فیلمها برای رونق سینمای ایران بسیار خوب است.
بخش بین الملل هم در تهران برگزار می شود
رضاداد در پاسخ به خبرنگار مهر درباره برگزاری بخش بینالملل گفت: از پیش مقررات این بخش اعلام شده و فکر میکنم با توجه به جمعبندیهای انجام شده بخش بینالملل جشنواره در تهران برگزار شود البته گزینه اصلی برگزاری بخش بین الملل شهر شیراز بود و قرار بود مجموعه فرهنگی هنری صدرا در شیراز آماده شود تا بخش بینالملل در این مجموعه برگزار شود اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد و این بخش جشنواره در تهران برپا خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه انتخاب فیلمها و نمایش آنها در گروه «هنر و تجربه» چگونه انجام شده است، توضیح داد: آقای علمالهدی با همه دوستانی که فیلمشان در گروه «هنر و تجربه» انتخاب شده، صحبت کرده و برایشان توضیح داده الزامی ندارد که فیلمی که در بخش هنر و تجربه اکران میشود در طول اکران عمومی هم در این بخش نمایش داده شود. البته اگر صاحب فیلم تمایل داشته باشد که فیلمش در گروه «هنر و تجربه» نمایش داده شود این فیلم در این گروه اکران میشود.
وی ادامه داد: ما نمیخواستیم که بخش «هنر و تجربه» لبریز از فیلمهای انتخاب نشده باشد به همین دلیل 20 فیلم را به هیات انتخاب معرفی کردیم که خودشان از این بین، فیلمهای بخش «هنر و تجربه» را انتخاب کنند البته حضور فیلمهای سودای سیمرغ و نگاه نو پیشنهاد هیات انتخاب بوده است.
دبیر جشنواره سی و سومین فیلم فجر درباره بخش «نگاه نو» توضیح داد: حدس میزنم با توجه به استقبالی که از بخش نگاه نو در سینما شده است امکان برگزاری جشنواره ای مجزا برای بخش نگاه نو وجود دارد چراکه موج بزرگی از تولیدات در حوزه فیلمهای نگاه نو در کشور به وجود آمده است.
نظر شما